Rabarber er altid tidligt. Trods de seneste ugers langvarige kulde dukkede de lyserøde knopper op allerede i midten af marts, nu hvor det bliver varmere og det regner fra tid til anden, skyder de op af jorden.
Hæver rabarberne sig over jorden, kan du stille en såkaldt blækpotte over. Dette fremmer væksten, stænglerne forbliver flot lyserøde og bliver dejlig søde og møre. Jeg planlægger at bestille sådan en gryde hvert år, men det er for sent nu.
Jeg kan godt lide udseendet af rabarber med de store rynkede blade og lyserøde stængler. Så kommer bonussen: blomstring! Sådan et blomstrende ‘øre’ i en stor grøn flaske på bordet, smukt! Det fantastiske ved rabarber er, at det er en rigtig sæsonbestemt grøntsag. Du høster stænglerne fra april til 21. juni. Efter den tid bliver stænglerne hårde og smager surt, på grund af oxalsyren.
Du kan lave de bedste opskrifter med rabarber: kompot over yoghurt, rabarberkrummer eller med jordbær som is.